059 072 001 turizem@az-sp.si

Apulija

0
Cena
od369€
Cena
od369€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

221
5 dni, avtobus
Datumi: 23.04.
Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - Ancona - Loreto - Pescara

Z udobnim turističnim avtobusom se bomo v zgodnjih jutranjih urah podali čez Fernetiče v smeri Benetk proti Bologni in obali Jadranskega morja. Mimo pristaniškega mesta Ancona se bomo pripeljali v mesto Loreto, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Veličastno romarsko baziliko, ki v notranjosti hrani slovito sveto hišo, so gradili nekateri največji italijanski arhitekti (Sangallo, Bramante, Vanvitelli …). Notranjost je bogato okrašena z mozaiki, ki sta jih zasnovala Reni in Domenichino, ter s freskami, ki sta jih naslikala Signorelli in Melozzo da Forli. Po zaključenih ogledih bomo pot nadaljevali ob jadranski obali proti jugu. Zvečer bomo prispeli v obmorsko mesto Pescara. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan:Barletta - Castel del Monte - Bari

Po zajtrku se bo naše potovanje nadaljevalo v deželo Apulijo. Ustavili se bomo v starodavnem mestecu Barletta, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu, imenovanem Colosso. Sledil bo postanek ob zanimivi trdnjavi Castel del Monte, ki jo je okoli leta 1240 dal zgraditi Friderik II. in je ena izmed velikih srednjeveških stavb v Evropi. Po kavici bomo pot nadaljevali do prestolnice Apulije mesta Bari, kjer si bomo ogledali baziliko sv. Nikolaja. Nekaj prostega časa bomo imeli za individualno osvežitev. Nato pa vožnja do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja. Nočitev.

3. dan:Ostuni - Lecce - Otranto

Po zajtrku se bomo podali na peto Apeninskega polotoka. Najprej se bomo ustavili v mestu Ostuni. Odlično ohranjeno staro mestno jedro se ponaša s številnimi belimi hišami in poznogotsko stolnico. Po osvežitvi bomo pot nadaljevali v baročno mesto Lecce. V 17. st. je mesto dobilo pravo baročno podobo, ki jo sestavljajo putti, kamniti kodrčki, bujni okrasni venci Ogledali si bomo znamenitosti: cerkev sv. Križa, stolni trg, vladno palačo V popoldanskih urah pa se bomo ustavili še v kraju Otranto, kjer je tudi najvzhodnejša točka Italije. V tamkajšnji romanski stolnici iz 11. stoletja bomo občudovali sijajen talni mozaik, izdelan leta 1166. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan:Matera - Alberobello

Po zajtrku bo slikovita Matera naša današnja prva destinacija. Enkratna je zaradi svojih t. i. sassi jamskih bivališč, izkopanih v živo skalo v globelih okoli mesta. Ta še zmeraj predstavljajo bivališče za približno 700 ljudi. Nato bomo občudovali Alberobello, zanimivo območje Trulli, ki se ponaša z nenavadnimi stožčastimi bivališči. To so okrogle pritlične stavbe, narejene iz kamnov brez malte. V popoldanskih urah se bo naša vožnja nadaljevala do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja. Nočitev.

5. dan:Urbino - Slovenija

Po zajtrku se bomo zapeljali do mesteca Urbino, rojstnega mesta slikarja Rafaela. Prijeten bo sprehod skozi staro jedro, ki je pod zaščito Unesca. Nato se bo naše potovanje nadaljevalo proti Sloveniji. Na poti se bomo osvežili med krajšimi postanki. V Slovenijo bomo prispeli predvidoma v večernih urah.

Cena:

 • 369 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 394 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
 • 419 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***,
 • 4 x polpenzion,
 • zunanje oglede po programu,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

 • doplačila po želji: enoposteljna soba 120 EUR, vstopnine,
 • obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 16 EUR.

Popust:

 • popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24.