059 072 001 turizem@az-sp.si

Apulija – kamnita obala, polja, gaji, vinogradi in izjemna arhitektura

0
Cena
od289€
Cena
od289€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

11
5 dni, avtobus
Datumi: 27.10.
Italija
Šifra: AŽ2
Program

1. dan:Slovenija - Anccona - Castel del Monnte - Bari

Z udobnim turističnim avtobusom se bomo v zgodnjih jutranjih urah podali čez Fernetiče v smeri Benetk proti Bologni in obali Jadranskega morja. Mimo pristaniškega mesta Ancona se bomo pripeljali do starodavnega mesteca Barlette, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu, imenovanem Colosso. Sledil bo postanek ob zanimivi trdnjavi Castel del Monnte, ki jo je okoli leta 1240 dal zgraditi Friderik II. in je ena izmed velikih srednjeveških stavb v Evropi. Po kavici bomo nadaljevali ob obali, do prestolnice Apulije – mesta Bari, kjer si bomo ogledali baziliko sv. Nikolaja. Zvečer se bomo odpeljali do hotela, večerja. Nočitev.

2. dan:Alberobello - Lecce - Taranto

Po zajtrku bomo občudovali Alberobello, zanimivo območje Trulli, ki se ponaša z nenavadnimi stožčastimi bivališči. To so okrogle pritlične stavbe, narejene iz kamnov brez malte. V popoldanskih urah bomo prispeli v Lecce. V 17. st. je mesto dobilo pravo baročno podobo, ki jo sestavljajo putti, kamniti kodrčki, bujni okrasni venci … Ogledali si bomo znamenitosti: cerkev Sv. Križa, Stolni trg, vladna palača … Po ogledu se bomo zapeljali do Taranta, ki je pomembno pristanišče in pomorsko oporišče. Ogledali si boste lahko Museo Nazionale, v katerem je predstavljena predvsem Magna Graecia. Večerja nas bo okrepila in uspavala v sanje. Nočitev.

3. dan:Matera - Altamura - San Giovanni Rotondo

Slikovita Matera, bo naša današnja prva destinacija. Enkratna je zaradi svojih Sassi – jamskih bivališč, izkopanih v živo skalo v globelih okoli mesta. Še zmeraj predstavljajo bivališče za približno 700 ljudi. Vožnja se bo nadaljevala do Altamure, ki ima lepo srednjeveško jedro in zanimivo stolnico. V zaprtih stanovanjskih predelih »klaustrih« še vedno diši po dobrem kruhu. Po ogledu in osvežitvi se bo potovanje nadaljevalo do San Giovanni Rotondo, ki je eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Tukaj je živel in deloval pater Pij. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Čas bo za ogled muzeja patra Pija in osvežitev. Za konec dneva se bomo odpeljali do kraja nastanitve in povečerjali. Nočitev.

4. dan:San Giovanni Rotondo - Lanciano

Po zajtrku se bomo zapeljali do Lanciana, mesta, ki se ponaša s tisočletno zgodovino. Zanimiva lega med hribi mu je dajala možnost hitrega razvoja. V obdobju rimskega cesarstva je postal eno pomembnejših trgovskih mest. Stoletja je bil srce mesta trg Plebiscito, kjer se še danes križajo poti preteklosti in sedanjosti. Mesto je v osmem stoletju postalo eno izmed pomembnejših romarskih postojank zaradi evharističnega čudeža. Po ogledih bo čas za osvežitev in po njej vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan:Ascoli Piceno - Slovenija

Po zajtrku se bomo zapeljali do Ascoli Picena, majhnega srednjeveškega jedra v pokrajini Marche. Prijeten bo sprehod po zanimivih uličicah in že bomo nadaljevali s potovanjem proti Sloveniji. Na poti nas bodo osvežili krajši postanki. Predvidoma bomo prispeli v Slovenijo v večernih urah.

Cena:

 • 289 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
 • 309 EUR na osebo (pri udeležbi 30 oseb),
 • 329 EUR na osebo (pri udeležbi 20 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***,
 • 4x polpenzion,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila:

 •  enoposteljna soba 100 EUR,
 • vstopnine,
 • obvezna doplačila: lokalno-mestna turistična pristojbina.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 20.