059 072 001 turizem@az-sp.si

Apulija in Amalfitana

0
Cena
od950€
Cena
od950€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

46
8 dni, let
Datumi: 24.6.
Italija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - Neapelj - Trani - Alberobello

Zbor potnikov na letališču Zagreb dve uri pred odhodom letala. Polet letala v Neapelj nato sledi vožnja v regijo Apulija. V približno 2 urah in pol pridemo do romantičnega Tranija, ki se nahaja ob morju in nad njim dominira impresivna katedrala. Po sprehodu po mestu prosto za pozno kosilo/zgodnjo večerjo. Vožnja v Alberobello in namestitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:izlet - Lecce - Otranto

Zajtrk. Nadaljujemo s spoznavanjem Apulije z dvema čudovitima biseroma te pokrajine – Lecce in Otranto (fakultativno) Odhod do baročnega bisera južne Italije, mesta Lecce, ki ga zaradi svoje razkošne arhitekture imenujejo kar »Firence juga«. in uporabo lokalnega travertinskega kamna. Je mesto z burno zgodovino, katere sledovi so vidni na številnih spomenikih: rimski amfiteater, Castello, katedrala Santa Croce, baročna cerkev sv. Niccolo e Cataldo. … kratek prosti čas za sprehod po slikovitih ulicah mesta. Nadaljevanje vožnje do mesta Otranto, ki se nahaja na »peti italijanskega škornja«. Zaradi svoje strateške lege na morski ožini, ki ločuje Jadransko od Jonskega morja, je bilo pogosto prizorišče številnih bitk in osvajanj, kar je pustilo pečat na videzu mesta. Ogledi: Castello Aragonese, katedrala z dragocenimi mozaiki in impozantnim trgom, bazilika San Pietro z bizantinskimi freskami, katakombe San Giovanni… Vožnja do hotela. Nočitev.

3. dan:izlet Bari - Monopoli - Poligano a Mare

Zajtrk. Predlagamo celodnevni fakultativni izlet (z doplačilom) v Bara in Poligano al Mare. Vožnja do Barija, ogled glavnega mesta Apulije, znanega kot »južna Bologna«: staro mestno jedro ali Bari Vecchia z labirintom ulic in trgov, ki dihajo duh preteklosti, niz izjemnih verskih spomenikov: trije -ladijska bazilika San Nicolo iz 11. stoletja, kjer je svoje moči ena od mojstrovin italijanske romanike, katedrala San Sabino v bizantinskem slogu, ostanki normanske trdnjave Castello Svevo, Teatro Petruzzelli in Teatro Margherita. Nato se bomo sprehodili skozi staro četrt, kjer lahko vidite gospodinje na ulici, ki pripravljajo orecchiette, tipične testenine tega območja. Prosti čas za kosilo v eni od tratorij. Vožnja v Poligano al Mare, rojstno mesto Domenica Modugna, svetovno znanega italijanskega kantavtorja, znanega po uspešnici Nel blu dipinto di blu (Volare). Vsekakor se sprehodite po promenadi do znane plaže in ne zamudite fotografiranja z vsaj ene razgledne točke. Vožnja do hotela. Nočitev.

4. dan:izlet Locorotondo - degustacija oljčnega olja - Ostuni - Alberobello

Zajtrk. Vožnja do Locorotonda, enega tipičnih atmosferičnih starih mest Apulije z bleščeče belimi fasadami. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer dominira cerkev San Giorgio z nekaj prostega časa za doživetje prave Apulije. Nato gremo skozi očarljivo Cisternino, kjer se ustavimo za degustacijo oljčnega olja. Vožnjo nadaljujemo do kraja Vožnja do »Belega mesta«, kot očarljivemu Ostuniju pravijo tudi zaradi bele arhitekture. Sprehod po mestecu, kjer dominirata katedrala in škofovska palača, ki jo dodatno krasijo palače plemiških družin. Ostuni je idealen kraj za uživanje v sproščujočem vzdušju ob aperitivu. Orientacijski sprehod po slikovitem Alberobellu – edinstvenem mestecu pod zaščito Unesca Alberobella, znanem po okroglih hišah imenovanih trulli. Nenavadne stavbe, ki sestavljajo mestne četrti, puščajo vtis hiš iz pravljic, so edinstven primer prazgodovinske gradnje brez vezivnega materiala, izključno iz nepravilnih kosov apnenca. Čeprav je to obliko gradnje mogoče najti vzdolž celotne doline Itria, je ravno v pravljičnem Alberobellu največja koncentracija več kot 1500 najbolje ohranjenih trullov. Prosti čas za uživanje v Alberobellu! Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan:Matera - Neapelj

Zajtrk. Odjava iz hotela in vožnja do dragulja pokrajine Basilicata – Matere. Vožnja po slikoviti pokrajini do mesteca Matera, evropske prestolnice kulture leta 2019 in prvega mesta na jugu Italije, ki je zaradi zgodovinskega središča mesta Sassi in okoliških kamnitih cerkva uvrščeno na seznam Unescove dediščine. Sassi izvira iz prazgodovinskega, trogloditskega, najstarejšega naseljenega kraja v Italiji, sestavlja pa ga več naselij: Sasso Barisano z bogato okrašenimi portali, Sasso Caveoso, ki daje vtis gledališča znotraj jame in hiše v “jamah”, ki se spuščajo v stopnice po mestnih stopnicah, Civita s katedralo in park na planoti Murgia Matera s številnimi cerkvami od bizantinskega do baročnega obdobja. Večina zgradb je delno vkopanih v mehke apnenčaste skale, ki so zgrajene na sistemu pravih jam in podzemnih hodnikov. Zaradi edinstvenega videza je bil izbran za glavno snemalno prizorišče znamenitega filma Mela Gibsona Strast, kandidata za filmsko nagrado oskar. Nadaljevanje poti proti Neaplju. Nastanitev v hotelu. Orientacijski sprehod po mestu. Nočitev.

6. dan:Neapelj

Zajtrk. Današnji dan je posvečen Neaplju. Sledi ogled zgodovinskega jedra mesta z vodnikom: Kraljeva palača, Castel Nuovo, Galerija Umberta I., Teatro di San Carlo… Po ogledu prosti čas v mestu. Neapelj je bogat s številnimi restavracijami, kjer obiskovalci lahko uživajo v jedeh in sladicah lokalne italijanske kuhinje. Ne zamudite degustacije znamenite pice Napoletana, ki izvira iz Neaplja. Zvečer vam predlagamo, da vsekakor raziščete nočno življenje mesta, začutite njegov utrip in živahno vzdušje njegovih ulic. Nočitev.

7. dan:celodnevni izlet - Amalfijska obala

Zajtrk. Odhod na izlet do Amalfijske obale, ki zaradi čudovite pokrajine velja za eno najbolj spektakularnih v Evropi. Že sama vožnja ob obali je dih jemajoča, vtis pa dopolnjujejo čarobna mesteca ob obali. Najprej naredimo foto pavzo nad slikovitim Positanom – ribiško vasico pisanih hiš, ki ležijo na pečini. Že ob prvem odmoru lahko poskusite lokalni sadni sok (limonin in pomarančni). Sledi vožnja do mesta Amalfi, ki je zaradi svoje izjemne lepote pod Unescovo zaščito. Sprehod do katedrale sv. Andrija z markantnim stopniščem in okrasno fasado. Prosti čas za popoldanski oddih ob espressu ali morda limoncellu. Nadaljevanje vožnje do Ravella, kjer si bomo ogledali katedralo z bronastimi vrati z opisi svetopisemskih prizorov in vilo Rufolo, v katere vrtovih je Wagner komponiral Parsifala. Prosti čas za Aperol. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Prosti čas. Individualni povratek v hotel. Nočitev.

8. dan:Neapelj - Zagreb

Zajtrk in odjava iz hotela. Transfer na letališče. Prijava na let Ryanair v Zagreb.

*Urnik ogledov se lahko spremeni glede na delovni čas znamenitosti in razmere na destinaciji

Cena:

 • 950 EUR – 24.6.2024.

Cena vključuje:

 • prevoz z letalom družbe Ryanair na relaciji Zagreb-Neapelj-Zagreb v ekonomskem razredu,
 • ročna prtljaga (nahrbtnik/notebook/ženska torba dimenzij 40 cm x 25 cm x 20 cm) in kovček na kolesih do 10 kg velikosti 55 x 40 x 20 cm,
 • 4 nočitve v hotelu 3/4**** v Alberobellu,
 • tri nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v Neaplju (Hotel Garden ali podobno)
  avtobusni prevoz po programu,
 • lokalni vodnik v Materi,
 • ogledi Tranija, Matere in Neaplja,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodja izleta,
 • avtobusni prevoz ob prihodu in povratku,
 • priprava, organizacija in garancija potovanja.

Doplačila:

Doplačila po želji:

 • enoposteljna soba 290 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.

Obvezna dopolačila:

 • turistična taksa se plača na recepciji (cca. 3-4 EUR na osebo/dan – točni podatki v končnem obvestilu),
 • doplačilo za slušalke v Materi: 2 EUR na osebo.

IZBIRNE VSEBINE/ IZLETI:

 • DOPLAČILO ZA VELIKI KOVČEK dimenzij 119cm x 119cm x 81cm (20kg) oddaja ob prijavi: 100 EUR – OBVEZNO plačilo v agenciji, obvezno ob rezervaciji aranžmaja,
 • FAKULTATIVNI IZLET V LECE IN OTRANTO – (vključen avtobusni prevoz, vpadnice v mesto in ogledi) – odrasli 50 EUR, otroci do 12. leta 35 EUR (prijava in plačilo ob rezervaciji izleta; najmanj 15 prijavljenih),
 • FAKULTATIVNI IZLETI – MONOPOLI – POLIGANO AL MARE (vključuje prevoz, vstop v mesta in oglede) – odrasli 45 EUR, otroci do 12. leta 30 EUR (prijava in plačilo ob rezervaciji izleta; najmanj 15 prijavljenih),
 • FAKCIJSKI IZLET LOCOROTONDO – DEGUSTACIJA OLJČNEGA OLJA – OSTUNI (vključen prevoz, ogledi lokacij, vpadnic v mesto, degustacija oljčnega olja) – odrasli 40 EUR, otroci do 12. leta 25 EUR (prijava in plačilo ob rezervaciji izleta; najmanj 15 prijavljenih),
 • FAKCIJSKI IZLET NA AMALFIJSKO OBALO – (vključen avtobusni prevoz, mestne vpadnice in ogledi / Positano photo stop, ogled mest Amalfi in Ravello) – odrasli 70 EUR otroci do 12 let 55 EUR – (minimalno 15 prijavljenih potnikov).

Informativne cene vstopnic:

 • žičnica na razgledno točko Monte Solaro na Capriju 11 EUR,
 • Vila San Michele 7 EUR.

Popust:

 • otrok na pomožnem ležišču 30 EUR,
 • odrasla oseba na dodatnem ležišču 15 EUR.

Opombe:

Slike

Proceed Booking