059 072 001 turizem@az-sp.si

Amsterdam in nizozemska polja tulipanov

0
Cena
od695€
Cena
od695€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

59
6 dni, bus/let
Datumi: 2.4.2024
Nizozemska
Šifra: AZ49
Program

1. dan:Maribor - Frankfurt

Odhod avtobusa iz Maribora predvidoma ob 7:00 uri. Vožnja skozi Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo s krajšimi postanki na poti. Pot vodi po delu nemške doline Donave v bližini mest Passau in Regensburg. Nadaljevanje poti in prihod v Frankfurt na Majni, poslovno in bančno središče Nemčije. Ogled mestnega jedra: trg Römer z zgodovinskimi stavbami – mestna hiša – cerkev sv. Pavla – breg Majne. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan:Frankfurt - Gouda - Rotterdam

Zajtrk. Odhod iz hotela v Frankfurtu. Nadaljevanje vožnje skozi Nemčijo proti Nizozemski s krajšimi postanki na poti. Prihod v osrčje Nizozemske in ogled slikovitega zgodovinskega mesta Gouda (znanega po siru!). Ogled čudovitega mestnega jedra z Mestno vago, ribarnico, mestno hišo in cerkvijo. Cerkev svetega Jana. V prostem času lahko poskusite znane sirne specialitete ali morda piškote s sladkim sirupom. Kratka vožnja do Rotterdama, največjega evropskega pristanišča. Panoramski ogled mesta z avtobusom: pristanišče – Erazmov in Willemov most – glavna ulica Coolsingel – mestna hiša – muzejski park – Euromast, najvišja stavba na Nizozemskem. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan:Rotterdam - izlet v Amsterdam, jezero Ijsselmeer in Volendam

Zajtrk. Vožnja proti Amsterdamu. Ogled mesta z avtobusom in peš v spremstvu mestnega vodnika (zaradi posebnih predpisov o vožnji v Amsterdamu je storitev mestnih vodnikov vključena): trg Dam – kraljeva palača – tržnica cvetja na Singelu – glavna nakupovalna ulica Kalverstraat – Spui – trg Leidseplein. Vožnja po kanalih (vključena v ceno), ki bodo zaokrožili vtis tega zanimivega mesta: kanal Keizergracht z elegantnimi palačami – kanal Prinsengracht – pristanišče Amsterdam – železniška postaja – mostovi na reki Amstel. Prosti čas. Peljemo se proti jezeru Ijselmeer severno od Amsterdama, to je območje “idilične Nizozemske” zelenih pašnikov, polderjev, mlinov na veter in tipičnih naselij. Obisk ribiškega in turističnega mesta Volendam na obali jezera. Na tem mestu boste lahko kupili značilne nizozemske spominke in uživali v sprehodu skozi ljubko ribiško mesto. Ogled tradicionalne coklarske delavnice in sirarne. Povratek v hotel v Rotterdamu. Nočitev.

4. dan:Rotterdam - ogled Nizozemske in polja tulipanov (Delft - Den Haag - Scheveningen)

Zajtrk. Odhod na celodnevni izlet po Nizozemski. Vožnja do svetovno znane razstave tulipanov Keukenhof (vključena vstopnica). Pridni Nizozemci so na polderju – zemlji, ki jo je ukradlo morje – ustvarili najlepši spomladanski vrt na svetu. Spektakularne barve cvetja na 32 hektarih, ribniki, paviljoni in fantastična narava bodo navdušili vsakega obiskovalca. Vožnja skozi polja tulipanov in čudovite pisane cvetlične nasade na poti v Den Haag. Obiščite Den Haag in se sprehodite do Buitenhofa in notranjih dvorišč zgodovinskega nizozemskega parlamenta. Središče mesta je elegantno diplomatsko mesto z odlično nakupovalno ponudbo. Vožnja do bližnjega letovišča Scheveningen, kjer se boste imeli priložnost sprehoditi po dolgi peščeni plaži Severnega morja ali poskusiti ribje specialitete na kateri od stojnic. Obisk Delfta, najlepšega zgodovinskega mesta in prve prestolnice Nizozemske. Sprehodili se bomo do glavnega trga z Mestno hišo in Novo cerkvijo z grobnicami nizozemskih vladarjev. Ogled mesta nadaljujemo s sprehodom ob romantičnih kanalih, ribji tržnici, stari cerkvi in ​​Prinsenhofu, dvoru Viljema Oranskega. Delft je rojstni kraj velikega slikarja Vermeerja, avtorja “Dekleta z bisernim uhanom”, na njegovih slikah pa je veliko motivov iz mesta Delft. Prosti čas za kavo, pokušino nizozemske specialitete poffertjes ali nakupovanje izdelkov iz znamenitega delftskega modrega porcelana. Povratek v hotel v Rotterdamu. Nočitev.

5. dan:Rotterdam - Bonn - Frankfurt

Zajtrk. Odhod iz hotela v Rotterdamu. Nadaljevanje vožnje proti Nemčiji s krajšimi postanki na poti. Obisk Bonna, nekoč glavnega mesta Zahodne Nemčije, ki se je nahajal na bregovih Rena. Ogled mesta: stara mestna hiša – Beethovnov spomenik – volilna palača – zgodovinsko jedro. Nadaljevanje poti in prihod v Frankfurt, namestitev v hotelu. Nočitev.

6. dan:Frankfurt - Nürnberg - Maribor

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje skozi Nemčijo. Prihod v Nürnberg. Ogled mesta: Mestna hiša – cerkev sv. Seebalda – cerkev Frauenkirche in glavni mestni trg, znan po božičnem sejmu – Lorenzkirche. Prosti čas za kosilo ali sprehod. Nadaljevanje vožnje proti Avstriji in Sloveniji s krajšimi postanki na poti. Prihod v Maribor v poznih urah.

Cena:

 • 695 EUR

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom po programu,
 • ogledi po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi 5 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*:
  • 2 nočitvi s samopostrežnim zajtrkom v Nemčiji v Frankfurtu na Majni,
  • 3x nočitev s samopostrežnim zajtrkom na Nizozemskem v Rotterdamu,
 • potovanje v Amsterdam in Volendam,
 • mestni vodnik v Amsterdamu,
 • vožnja z ladjico po amsterdamskih kanalih v trajanju približno 75 minut,
 • ekskurzija Nizozemska turneja,
 • vstopnica in rezervacija za razstavo tulipanov Keukenhof,
 • ogled sirarne in coklarske delavnice,
 • licencirani turistični vodnik z bogatimi izkušnjami pri vodenju izletov po Nizozemski – vodenje skozi celotno potovanje,
 • stroški organizacije in izvedbe potovanja.

Doplačila:

MOŽNA DOPLAČILA v agenciji (ob prijavi):

 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti,
 • enopostejna soba: 280 EUR.
Slike

Proceed Booking