059 072 001 turizem@az-sp.si

Altaj treking s konji

0
Cena
od2,998€
Cena
od2,998€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

112
14 dni, let
Datumi: 27.06., 23.07., 04.08.
Rusija
Šifra: AŽ43
Program

1. dan:Ljubljana - Moskva - Gorna Altajsk

V primeru odhoda z letališča Ljubljana se zberemo na samem letališču, v kolikor bomo leteli z enega od bližnjih letališč, se zberemo v Ljubljani in se do letališča odpeljemo s kombijem. Letimo do Moskve in od tam v Gorno Altajsk.

2. dan:Gorno Altajsk - Kanska Dolina - Verhnij Ujmon - Tjungur - Kučerla

Pristanemo zgodaj zjutraj. Tam nas bo čakal kombi, s katerim se odpeljemo do našega izhodišča za treking – 400 km oddaljene vasi Kučerle. Slikovita vožnja po raznoliki pokrajini traja skoraj ves dan: po Čujskem traktu (cesta, ki pelje v Mongolijo – del bivše svilene ceste) do izvira Aržan suj, čez 1700 m visok Semenski preval v Kansko dolino, kjer imamo postanek za kosilo. Nadaljujemo pot čez stepsko pokrajino do Ust Kokse in potem ob Katunu do Tjungura (v prevodu šamanski boben) in nato preko reke v Kučerlo, zadnjo naseljeno vasico pred nenaseljenim območjem okoli Beluhe. Tam nas čakajo domačini in nas pogostijo s tradicionalno altajsko večerjo. Po večerji se sprostimo v ruski savni in okopamo v Kučerli, ki teče ob naši bazi. Spimo v tradicionalnem altajskem bivališču ailu ali v šotorih.

3. dan:Kučerla - Dolina reke Akkem

Po zajtrku in pripravi vsega potrebnega za treking zajahamo konje in se odpravimo na pot. Pot nas najprej vodi čez prelaz Kuzujak (1513m) in nato v dolino reke Akkem, kjer postavimo tabor, zakurimo ogenj in pripravimo večerjo. (20 km, 6 – 7 ur, 600 m višine)

4. dan:Oroktoj - Tukman

Po zajtrku poderemo tabor in nadaljujemo pot, sprva zmerno, nato pa vedno bolj strmo navzgor po Katunskem hrbtu. Za nami ostaja sibirski gozd, pred nami pa se vedno bolj in bolj odpirajo in razprostirajo prelepi gorski travniki z bujno vegetacijo. Tako se kar naenkrat znajdemo na pobočju gore Tukman. Gora ima čudovite razglede na okoliške vrhove in na Beluho z okolico. Tam na višini 2000m postavimo naš drugi tabor. Pred večerjo nam ostane nekaj prostega časa, ki ga izkoristimo za občudovanje okolice, meditacijo in izmenjavo vtisov. (7 ur, 15 km, 900 m višine)

5. dan:Tukman - Jezero Kuldu Čeztere Aile

Po pobočjih gora s čudovitim razgledom nadaljujemo pot do jezera Kuldu Čeztere Aile in nedaleč naprej ob robu cedrinega gozda na višini 2000 m postavimo tabor. (6 – 7 ur, 20 km, 2000 m višine)

6. dan:Tabor - Vrh Černaja - Tekelju - Jarlu - Akkemsko jezero

Pot iz tabora nas vodi čez čez vrh Černaja (3019m) in po planoti, ki jo Altajci imenujejo Šamanska planota, od koder se strmo spustimo v dolino, k prelepi rečici Tekelju, na višino 1800 m. Po kratkem počitku pot nadaljujemo preko slikovitega, izredno lepega področja, poznanega po življenjskim prostorom zaščitenega snežnega leoparda. Pot nam dodatno krasita še dva čudovita slapova. Iz doline Tekelju se dvigamo proti ledeniku Mansu na greben nad dolino Jarlu, sledi spust v dolino Jarlu (po altajsko Vrata bogov) in naprej do Akkemskega jezera, ki leži ob vznožju Beluhe. Ob Akkeemskem jezeru, na višini 1950 m, postavimo tabor tudi za naslednja dva dneva. 10 ur, 20 – 25 km, 1950 m višine)

7. dan:Akkemsko jezero (Dolina Jarlu, Kamnito mesto)

Z doline Akkem se bomo strmo dvignili na planoto pod goro Ak Ajuk in si ogledali vseh sedem jezer, ki imajo različne barve. Altajci pravijo, da je to sveto mesto, ki so ga obiskali vsi modreci – Lao Tse, Buda, Mohamed, Kristus in mahatme. Občudovali bomo ledenike nad planoto in čudovito vegetacijo. Popoldan sledi spust v dolino, kjer nas bo čakala večerja.

8. dan:Akkemsko jezero (Sedmera jezera)

Zadnji dan, ki ga bomo preživeli v tem veličastnem okolju. Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet pod samo Beluho, mimo kapelice Sv.Mihaela do ledenika, iz katere priteče mogočna reka Akkem.

9. dan:Akkemsko jezero - Kara Tjurek - Kučerlinsko jezero

Od Akkema se vzpnemo na prelaz Kara Tjurek (v prevodu Črno srce). Pot je dolga in naporna, prelaz na višini 3060 m pa dosežemo po nekaj urah. Razgled z vrha prelaza je pravljičen – od tu je najlepši pogled na vse tri vrhove Beluhe. Po krajšem počitku se strmo spuščamo proti dolini reke Kučerle, ob pravljično lepem Kučerlinskem jezeru postavimo tabor za dva dni. (10 – 11 ur, 25 km, 2000 m višina)

10. dan:Kučerlinsko jezero

Dan preživimo ob jezeru. Namenjen je sprehodom, počitku, meditaciji, druženju in regeneraciji.

11. dan:Kučerlinsko jezero - Skalni petroglifi

Po dnevu počitka in zajtrku pospravimo tabor in nadaljujemo našo pot po dolini divje reke Kučerle. Pot nas dolgo vodi po značilni sibirski tajgi proti mestu našega zadnjega tabora. Po sedmih urah pridemo do cilja, ki se nahaja nekaj sto metrov od znanih petroglifov in svetega izvira vode Aržan suj. Sveto mesto – Kujlju s petroglifi ali skalnimi poslikavami starimi več kot 5000 let, je bilo nekoč obredno tudi obredno mesto in na poljani ob tem kulturno-zgodovinskem spomeniku bomo prenočili. (7 ur, 20 km, 1500 m višine)

12. dan:Skalni petroglifi - Kučerla

Zadnji dan trekinga je pot glede na prejšnje dni kratka in razmeroma lahka. Ježo nadaljujemo s spustom ob reki, proti vasici Kučerli. Po štirih urah lepe, slikovite, več ali manj s travniki obdane poti prijezdimo v vas, kjer nas že čaka kosilo. Od kosila do večerje imamo čas za počitek, lahko sprehod do reke Katun ali obisk Tjungurja, pripravo na pot domov. Zvečer nas čaka klasična altajska pogostitev, savna in druženje z domačini, ki nam kot je običaj predajo tudi darila.

13. dan:Kučerla - Verhnij Ujmon - Ust Koksa - Gorno Altajsk

Zgodaj zjutraj se poslovimo od domačinov in se s kombijem odpeljemo proti Gorno Altajsku. Na poti se ustavimo v Verhnjem Ujmonu, kjer si ogledamo muzej N.K. Roericha in galerijo kamnov. Nadaljujemo pot do Ust Kokse, kjer se ustavimo za kosilo in pred prihodom v Gorno Altajsk še za večerjo v restavraciji z odličnimi altajskimi šašliki (veliki ražnjiži). Po nastanitvi v hotelu se odpravimo v mesto po nakupih spominkov in altajskih specialitet.

14. dan:Gorno Altajsk - Moskva - Ljubljana

Zgodaj zjutraj se po zajtrku iz hotela odpeljemo proti letališču. Na letališču imamo nekaj časa še za nakup altajskih spominkov in daril. Letimo v Moskvo in od tam proti domu. Predviden čas prihoda je okrog 20h.

Cena:

 • 2998 EUR na osebo.

Cena vključuje:

 • korona garancijo vseh vplačil,
 • povratni Letalske karte do izhodišča v Altaju (Gorno Altajsk ali Barnaul),
 • povratni transfer iz zbirnega mesta do izhodiščnega letališča v kolikor let ni iz Brnika,
 • letališke pristojbine in turistično takso,
 • vse notranje transferje po programu,
 • vizo za Rusijo,
 • vsa potrebna notranja dovoljenja,
 • spanje v Kučerli z zajtrkom in večerjo (2x),
 • spanje v hotelu (Gorno Altajsk ali Barnaul) z zajtrkom (1x),
 • spanje v šotorih v času trekinga,
 • vse obroke in pijačo v času trekinga,
 • vse storitve na trekingu, najem konjev za prenos opreme,
 • vse takse,
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti,
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje,
 • predstavitev potovanja,
 • DDV.

Cena ne vključuje:

 • zavarovanja z asistenco v tujini s kritjem do 50.000 EUR,
 • napitnin za lokalno prebivalstvo in vodnike,
 • stroškov osebne narave,
 • osebne opreme (šotor) in vseh stroškov izven programa,
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja).

Doplačila:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 180 EUR,
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 315 EUR,
 • paket fleksibilnost: 360 EUR,
 • doplačilo za enoposteljno sobo: po dogovoru,
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika).

Opombe:

 • Slovenski državljani za vstop v Rusko federacijo potrebujejo vizum.
  Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.
Slike