059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Alpski prelazi, jezera in slapovi

0
Cena
od399€
Cena
od399€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

27
4 dni, bus
Datumi: 7.7., 28.7., 24.8.
Avstrija, Italija
Šifra: AŽ21
Program

1. dan:Slovenija - gorska cesta Grossglockner - Salzburško

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Avstrije, mimo Spittala, ob reki Möl do vasice Heiligenblut, ki nas bo že od daleč pozdravila z znamenito cerkvico. Nato nas bo že čakal vzpon čez najvišjo goro – Grossglockner. Na Alpski cesti bomo oponašali svizce in cesarja Franca Jožefa ter z njegove ploščadi občudovali Veliki Klek (3.797 m. n. m.) in ledenik Pasterze. Zapeljali se bomo mimo točke Edelweiss Spitze in nadaljevali pot po Salzburškem do turističnega kraja Zell am See. Vzeli si bomo nekaj časa za sprehod ob jezeru in nadaljevali vožnjo do kraja nastanitve.

2. dan:Krimml - Brixen

Po jezerskem zajtrku se bomo odpeljali pod slapove Krimml. Visoki do 395 metrov so najbolj mogočni v Alpah, saj vanje kopni kar 12 ledenikov. Po zanimivem doživetju se bomo podali proti Južni Tirolski v Italijo. Mesto Brixen se nam bo predstavilo z lepimi mestnimi znamenitostmi, med drugimi je prikupno mestno jedro s škofijsko palačo in stolnico. V smeri Bolzana bomo poiskali našo nastanitev in po večerji še malo poklepetali.

3. dan:Merano - Bolzano

Po zajtrku se bomo na kratko ustavili v zdraviliškem mestecu Merano in si vzeli čas za krajši ogled. Po želji in doplačilu si bomo ogledali grad Trauttmansdorff, ki ga obdaja izjemen botaničen vrt. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Bolzanu in v predel »vrt Evrope«, kjer je približno 17.000 hektarjev sadovnjakov. Mesto je svoj čas pripadalo tridentskim škofom, sedaj pa je pomembno industrijsko središče. Tukaj živi prebivalstvo italijanske in nemške jezikovne skupine. V mestnem jedru si bomo ogledali zanimivo gotsko stolnico, na sadnem trgu še zmeraj stoji Neptunov vodomet, ulica Via Portici pa je že od nekdaj trgovsko središče. Dovolj časa bo še za individualen potep, kavico in nakupe spominkov. Po želji in če bo možno, si bomo ogledali še arheološki muzej, kjer domuje mumija Otzi. Do večera bomo že v hotelu.

4. dan:Trento - Slovenija

Ta dan nas bo čakal Trento. V grbu pokrajine Trento je upodobljen orel svetega Venceslava, ki je simbol češke dinastije Přemysl. Po prihodu si bomo ogledali prikupno mestno jedro, ki se ponaša z izjemno katedralo, stolničnim trgom, čudovito srednjeveško palačo, Neptunovo fontano. Glede na dogovor in z doplačilom se bomo ustavili v gostišču ter se okrepčali s toplim obrokom. V popoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti domu, kamor bomo predvidoma prispeli v večernih urah.

Cena:

 • velja glede na število prijavljenih oseb:
  399 EUR na osebo (pri udeležbi 40 oseb),
  429 EUR na osebo (pri udeležbi 32 oseb),
  459 EUR na osebo (pri udeležbi 24 oseb).

Cena vključuje:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***,
 • 3 x polpenzion,
 • oglede po programu (Zell am See, Heiligenblut, Brixen, Merano, Bolzano, Trento),
 • plačilo za gorsko cesto Grossglockner,
 • slapove Krimml,
 • vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila:

za enoposteljno sobo 90 EUR,
turistična pristojbina 12 EUR.

Popust:

 • 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima,
 • 70 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1.

Opombe:

 • najmanjše število potnikov: 24,
 • vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih.

Odhodi 7.7., 28.7. in 24.8.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana.

Slike

Proceed Booking