059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kairo (Aleksandrija), križarjenje po Nilu in Hurgada

0
Cena
od1,599€
Cena
od1,599€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

21
8 dni, let in ladja
Datumi: 19.2.
Egipt
Šifra: AŽ6
Program

1. dan:Ljubljana - Kairo

Polet s posebnim letalom na relaciji Ljubljana-Kairo. Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Po opravljenih letaliških in mejnih formalnosti sledi ogled egipčanskega Narodnega muzeja z največjo in najbogatejšo zbirko artefektov, med drugim tudi Tutankamonova zbirka, dvorana mumij itd (za določene zbirke je potrebno plačilo vstopnine). Po ogledu sledi kosilo v eni izmed lokalnih restavracij. Sledi vožnja do slavnih piramid v Gizi. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Za avanturiste možnost spusta v eno izmed piramid (doplačilo). Vožnja v hotel in nočitev.

2. dan:Kairo (možnost ogleda Memfisa in Sakkare)

Prost dan za raziskovanje Kaira. Priporočamo izlet v Memfis in Sakkaro (doplačilo). Nekdanja prestornica Memfis in nekropola Sakkara skrivata eno najstarejših stopničastih piramid, kjer se nahaja skupno kar 16 piramid. Mesto naj bi po legendi ustanovil Menes in je bil nekdanja prestolnica Starega kraljestva. Zaščitnik mesta je bil bog Ptah – zaščitnik obrtnikov, katerega tempelj je bil največja in najpomembnejša zgradba v Memfisu. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

3. dan:Kairo (možnost ogleda Aleksandrije)

Po zajtrku prost čas za samostojno raziskovanje Kaira ali možnost fakultatitvnega izleta v Aleksandrijo (doplačilo). Mesto je dobilo ime po Aleksandru Velikem, ki je v času njegove vladavine hitro postal eden največjih mest/prestolnic za čas helenizma in je po bogastvu in velikosti zaostajal samo za Rimom. Danes je Aleksandrija drugo največje mesto v Egiptu in eno izmed najpomembnejših gospodarskih središč. V preteklosti je bilo mesto najbolj znano po slavni Aleksandrijski knjižnici, kjer so bile shranjene vse skrivnosti takratnega sveta. Leta 2002 je bila v neposredni bližini prvotne knjižnice zgrajena Biblioteca Alexandrina, ki hrani več kot 8 milijonov knjig (ogled zunanjosti). Sledi vžnja do katakomb Kom el-Shuqqaffa iz 2. stoletja, ki so tipičen primer aleksandrijske mešanice egipčanskih, grških in rimskih stilov. Pot nas bo vodila mimo mošeje Abu Alabbas, Serapeuma in Pompejevega stolpa. Ogled Aleksandrije zaključimo v vrtovih Montazah. V poznih popoldanskih urah se boste vkrcali na vlak proti Asuanu (lokalni vlak spalnik). Namestitev v dvoposteljnih kupejih, večerja in nočna vožnja.

4. dan:Asuan (jez, Neserjevo jezero, Nedokončani obelisk, možnost obiska Nubijske vasice)

Zajtrk na vlaku. Ogled asuanskega jazu s pogledom na Naserjevo jezero. Sledi obisk ene izmed parfumerij, kjer se boste spoznali s pridobivanjem najbolj cenjenih eteričnih olj. Nato ogled t.i. Nedokončanega obeliska, največjega še ohranjenega antičnega obeslika. Sledi vkrcanje na tradicionalno egipčansko plovilo – feluko, kjer se boste med plovbo po Nilu okrepčali s kosilom. Po želji in za doplačilo možnost obiska Nubijske vasice. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev.

5. dan: Asuan - Kom Ombo - Edfu (možnost ogleda Abu)

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Popoldan pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili. Nadaljevanje plovbe proti Edfu. Večer boste lahko preživeli na t.i. galabya zabavi v ladijske baru, kjer vas bodo oblekli v Egipčana. Nočitev.

6. dan:Edfu - Esna - Luxor

V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu – Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

7. dan:Luxor - Dilina Kraljev - Karnak - Hurgada

Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Sledi ogled templja v Luxorju, kjer naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Sledi vožnja na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Po ogledih sledi vožnja čez puščavo, do obale Rdečega morja. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan:Hurgada - Ljubljana

Zajtrk. Prosto za uživanje ob obali rdečega morja ali pa se odločite za katerega izmed izletov. Obisk otočka Giftun s postanki ob koralnih grebenih za snorljanje ali pa skok z jeepi v puščavo. V popoldanskih urah vožnja na letališče in polet v Ljubljano.

Cena:

 • 1599 EUR

Cena vključuje:

 • polet s posebnim letalom na relaciji Ljubljana-Kairo in Hurgada-Ljubljana ,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • vključen 1 kos oddane prtljage na osebo (do 20 kg) in 1 kos ročne prljage (do 8 kg),
 • 2 nočitvi s storitvijo zajtrk v hotelu 5* v Kairu,
 • križarjenje po Nilu (ladja 5*deluxe) s storitvijo polni penzion,
 • 1 nočitev na vlaku (dvoposteljni kupe) s storitvijo polpenzion (večerja in zajtrk na vlaku), na relaciji Kairo-Asuan,
 • 1 nočitev v Hurgadi, v hotelu 5* s storitvijo “all inclusive” (vse vključeno) ,
 • vse oglede in obroke po programi (razen vstopa v piramide in dvore Mumij),
 • predstavnik/vodnik,
 • strošek organizacije potovanje,
 • zavarovanje odpovedi potovanja (riziko odpovedi).

Doplačila:

ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 31 in 39 potnikov 60 EUR
 • med 21 in 30 potnikov 100 EUR
 • med 16 in 20 potnikov 150 EUR
 • med 10 in 15 potnikov 200 EUR

PRED ODHODOM:

 • enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja): 259 EUR
 • enoposteljni spalnik/kupe (vlak): 98 EUR (*obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1))
 • vse vključeno na križarjenju: 150 EUR
 • vizum z asistenco lokalnega partnerja: 30 EUR

NA POTI (cene izletov so informativne):

 • obvezno doplačilo napitnin vodniku na poti: 50 EUR
 • Memfis in Sakkara: 60 EUR
 • Aleksandrija s kosilom: 120 EUR
 • Nubiska vasica: 38 EUR
 • Abu Simbel: 125 EUR

Popusti:

 • otroci 2-12 let na dodatnem ležišču (z dvema odraslima osebama): 20%

Opombe:

 • KAIRO (ALEKSANDRIJA), KRIŽARJENJE PO NILU IN HURGADA

  posebno letalo na relaciji LJUBLJANA-KAIRO in HURGADA-LJUBLJANA
  8 dni, odlične časovnice IN OPTIMALEN PROGRAM OGLEDOV

  SKUPINSKI ODHOD 19.2. – 26.2.

  Objavljene cene paketnih aranžmajev z s termini odhodov med 1.11.2022 in 30.4.2023 in odhodi več kot 21 dni od dneva povpraševanja/rezervacije so izračunane po pogojih cene goriva 1.000EUR/tono. Objavljene cene paketnih aranžmajev z s termini odhodov med 1.5.2022 in 31.10.2022 in odhodi več kot 21 dni od dneva povpraševanja/rezervacije so izračunane po pogojih cene goriva 700EUR/tono. V primeru spremembe cene goriva (znižanje ali zvišanje) bomo v skladu s splošnimi pogoji potnike ustrezno obvestili v zakonsko določenih rokih. Objavljene cene za odhode znotraj 21 dni od povpraševanja/rezervacije že vključujejo morebitno doplačilo za gorivo.

  • POMEMBNO: troposteljne sobe/kabine/kupeji za odrasle niso možni
Slike

Proceed Booking