059 072 001 turizem@az-sp.si

Albanija – skriti Biser Evrope

0
Cena
od670€620€
Cena
od670€620€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

83
6 dni, let
Datumi: 28.04., 15.09., 27.10.
Albanija
Šifra: AŽ15
Program

1. dan:Letališče Podgorica - Skadar

Pozdrav potnikom na letališču Jožeta Pučnika in popoldanski polet za Podgorico. Vožnjo nadaljujemo v Skadar – mesto, zgrajeno na obali Skadarskega jezera.
Sledi ogled trdnjave Rozafa, ki je zgrajena na 130 metrih nadmorske višine, obkrožena z rekama Drim in Bojana. Nadaljujemo z ogledom mesta: mošeja Ebu Beker (največja mošeja v Skadaru iz leta 1995, obnovljena leta 2008), hotel Rozafa (edini hotel v Skadaru v času vladavine Enverja Hodže), katedrala Sveti Štefan (največja katedrala v Albaniji, posvečena zaščitnikom mesta). Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

2. dan:Skadar - Kruje - Tirana

Zajtrk in ogled Kruja (zgodovinsko najbolj znanega in najpomembnejšega mesta v Albaniji). Ogled Skenderbega (danes je to muzej, v katerem si lahko ogledate in slišite o zgodovini Albanije in njenega največjega narodnega heroja Georga Kastriotija – Skenderbega). Odhod proti Tirani, danes sodobni prestolnici Albanije. Panoramski ogled mesta z vodnikom: Narodni muzej, Trg Skender Began, vladni parlament, Kraljevska palača, Nacionalna radiotelevizija, Bunk’Art (največji bunker, zgrajen v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v času komunizma). Prosti čas za samostojno raziskovanje. Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. dan:Tirana - Berat - Gjirokaster - Saranda

Po zajtrku odhod v Berat – eno najstarejših mest v Albaniji, nastalo v 6. stoletju pred našim štetjem. Obisk trdnjave Berat, zgrajene na skalnem griču na levi strani reke Osum, ogled Narodnega muzeja Ikona Onufri, kjer je mogoče videti veliko zbirko ikon iz 16. stoletja. Nadaljevanje poti do Gjirokasterja (staro mesto je na seznamu svetovne dediščine navedeno kot redek primer dobro ohranjenega otomanskega mesta, ki so ga zgradili posestniki.) Ogled mesta: Grad Girokastrer (zgrajen na 336 metrih nadmorske višine) je eden največjih gradov na Balkanu, danes vojni muzej, Stare Pazarje in otomanske hiše (v preteklosti in danes je še vedno komercialni del starega mestnega jedra), Zekete hiša (ena najbolj obiskanih hiš v Girokasterju, nedavno obnovljena in uporabljena kot muzejska hiša) … Po raziskovanju Girokastre odhod v Sarando (mondeno turistično mesto na skrajnem jugu, ki se nahaja med planinami in Jonskim morjem). Prihod v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan:Saranda - Butrint - Saranda

Zajtrk. Odhod za Butrint (naseljen že v prazgodovini, najprej je bila grška kolonija, nato rimsko mesto in sčasoma je postalo glavno pomorsko in trgovsko središče), ogled antičnega mesta (gledališče, bazilika, obzidje, beneški grad…). Vrnitev v Sarando in prosto popoldne. Večerja, nočitev v hotelu.

5. dan:Saranda - Modro oko - Drač

Po zajtrku odhod do znamenitega izvira reke Bistrice, imenovanega Modro oko. Kratek postanek na izviru in nato nadaljevanje poti do drugega največjega mesta v Albaniji – Drača. Obisk Vinarije Skenderbeg (ustanovljena leta 1929), ogled kleti in degustacija znamenitega albanskega žganja. Po obisku Vinarije namestitev v hotelu. Svečana večerja ob glasbi in folklori. Nočitev.

6. dan:Drač - letališče Podgorica

Po zajtrku ogled Drača: rimski amfiteater (izvor iz drugega stoletja, zgrajen v času vladavine rimskega cesarja Trajana), ostanek mestnega obzidja, beneška trdnjava (izvor v 15. stoletju – čas, ko je bil Drač eno najbolj utrjenih mest na Balkanu), mošeja Fatih… Vožnja do Podgorice in v kolikor bo ostalo še kaj časa do odhoda letala, bomo naredili krožni ogled.

Cena:

Modra cena do 31.03.:

 • 620 EUR na osebo (27.10.),
 • 640 EUR na osebo (28.04., 15.09.).

Redna cena:

 • 670 EUR na osebo (27.10.),
 • 690 EUR na osebo (28.04., 15.09.).

Cena vključuje:

 • letalski prevoz na destinacijo ter avtobusni prevoz za krožne oglede,
 • hoteli 3/4*,
 • 5x nočitev (1x polpenzion Skadar, 1x polpenzion Tirana, 2x polpenzion Saranda, 1x nočitev z zajtrkom Drač),
 • svečana večerja z glasbo in folklornim programom v Draču,
 • ogled kleti in degustacija vina, žganja in konjaka v vinariji Skenderbeg,
 • vstopnine: za trdnjavo Rozafa – Skadar, muzej Skenderbeg – Kruja, Bunk’Art – Tirana, trdnjava – Berat, trdnjava Onufri Muzej – Berat, trdnjava – Gjirokaster, Antickni grad – Butrint, izvir Modro Oko, amfiteater- Dra
 • vse takse,
 • lokalni in naš vodnik, vodstvo in organizacija.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 100 EUR.

Opombe:

 • Cena je preračunana za min 45 oseb. V primeru manjšega št. (35-44) se le-ta poveča za 25 EUR oz. za 50 EUR v primeru 25-34 oseb. O morebitnem povišanju cene boste obveščeni 5 dni pred odhodom.
 • Predviden letalski prevoz iz Ljubljane /na Podgorico ali Tirano.
 • Program je informativen in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in možnosti, ki so odvisne od sodelujočih partnerjev in prevoznikov. Vsekakor se bomo potrudili, da vam bo potovanje ostalo v najlepšem spominu in da bomo dodali še kakšen zanimiv postanek, ki ni opisan v programu.
Slike