059 072 001 turizem@az-sp.si

Aktivno doživetje Dolomitov

0
Cena
od149€
Cena
od149€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

17
2 dni, avtobus
Datumi: 24.8.2024
Italija
Šifra: AŽ47
Program

1. dan:Slovenija - jezero Misurina - prelaz Tre Croci - Cortina d'Ampezzo

Odhod avtobusa iz dogovorjenih krajev v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Karavanški predor v Avstrijo ter mimo Beljaka in Lienza naprej v Italijo. Po Pustriški dolini nas pot vodi v DOLOMITE. Naravne lepote in neverjetni razgledi, ki jih ponuja ta gorski masiv, so tako impresivni, da so uvrščeni na seznam Unescove svetovne dediščine. Gorska cesta nas pripelje do slikovitega jezera MISURINA, skritega v zavetju okoliških gora. Med hojo okoli tega prekrasnega jezera uživamo v neokrnjeni naravi in pogledu na gorski masiv Tre Cime, ki velja za srce Dolomitov. Sledi vzpon na prvi večji prelaz na naši poti – TRE CROCI. Namestitev v hotelu. Preostanek dneva lahko izkoristite za samostojen pohod v okolici. Ob dogovorjeni uri se z avtobusom spustimo v dolino do znanega zimskega središča CORTINA D’AMPEZZO. Prosto za samostojno raziskovanje mondenega mesta ter večerjo v lastni režiji v kateri izmed mnogih restvracij. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan:Cortina d'Ampezzo - prelaz Falzarego - Arabba - prelaz Pordoi - Slovenija

Dan, ki je pred nami, bo poln lepih doživetij in dih jemajočih pogledov na alpski svet. Po zajtrku nas najprej čaka vzpon na prelaz FALZAREGO, ki se nahaja na višini nad 2000 m. Postanek za fotografiranje in sprehod ob izjemnih pogledih na čudovito kuliso Tofane in “petih prstov” (Chinque Torri). Nad prelazom je na gori Lagazuoi muzej na prostem, ki je pomnik težkih spopadov, ki so se odvijali v okoliških gorah med prvo svetovno vojno. Spust v zimski smučarski center ARABBA, kjer si »napolnimo želodčke«. Zapeljemo se še na zadnji visoki prelaz – PASSO PORDOI in od tukaj z gondolsko žičnico na Piz Boe na višino 2.950 m (doplačilo). Ponudi se nam izjemen pogled na okoliške vrhove kot so: Marmolada, Civetta, Monte Pelmo, … Po spustu v dolino nam preostane le še vožnja mimo Belluna in Gorice v kraje odhoda, kamor se vrnemo v nočnih urah.

Program je kombinacija avtobusnega prevoza po prekrasnem gorskem svetu s čudovitimi panoramami ter lažjega pohodništva.

Cena:

od 189 EUR na osebo.

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • cestnine, parkirnine in predornine, pristojbina za vožnjo po gorski cesti,
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC),
  • strokovno vodstvo,
  • organizacija in izvedba aktivnega doživetja,
  • nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:

Doplačila po želji:

  • enoposteljna soba 30 EUR,
  • kabinska žičnica na Piz Boe 25 EUR,
  • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
Slike

Proceed Booking