059 072 001 turizem@az-sp.si

Aktivno doživetje Avstrije

0
Cena
od219€
Cena
od219€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

18
2 dni, avtobus
Datumi: 13.7.
Avstrija
Šifra: AŽ47

Aktivno doživetje Avstrije z našim potovanjem! Obiščite slikovito gorsko vasico Heiligenblut. Doživite razgled na Grossglockner, najvišjo avstrijsko goro, in se sprehodite ob Krimmlskih slapovih, najvišjih v Evropi. Poglejte čudovito mesto Hallstatt z razgledno ploščadjo in obiščite dolino “padajočih voda” ter jezero Kölnbrein z največjim jezom Avstrije. S tem potovanjem boste doživeli aktivno doživetje Avstrije!

Program

1. dan:Slovenija - Heiligenblut - Grossglockner - Krimmlski slapovi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev ter vožnja v Avstrijo mimo Beljaka, Špitala in Lienza v najlepšo avstrijsko gorsko vasico Heiligenblut. Farna cerkev sv. Vincencija zgrajena v 14. stol. se s svojo vitkostjo lepo spaja z lepoto gorske pokrajine. V notranjosti pritegneta posebno pozornost poznogotski krilni oltar in kar 13 m visok sakrarij, v katerem hranijo sveto kri ter v kripti grob sv. Briciusa, ki bi naj v 10. stol. prinesel iz Bizanca dragoceno steklenico s Kristusovo krvjo. Pot nadaljujemo po panoramski visokogorski cesti proti razgledni ploščadi Franca Jožefa pod najvišjo avstrijsko goro Grossglockner 3798 m (slovensko Veliki Klek). Od tu se podamo na pohod po krožni poti do ledenika Pastirica in mimo dveh manjših ledeniških jezer ter nazaj. Morda po poti srečamo tudi kakšnega svizca, ki zavija čokolado. Prosto za dodatno samostojno raziskovanje okolice, ogled filma in razstav, kavico, kosilo, fotografiranje,… Vožnjo nadaljujemo naprej po izjemno slikoviti pokrajini čez 2504 m visok prelaz Hochtor od koder se cesta prevesi na drugo stran. Vožnja do KRIMMLSKIH SLAPOV, ki veljajo za ene najlepših na svetu in so s 385 metri tudi najvišji slapovi v Evropi. Veličasten spektakel narave in skrivnostna zdravilna moč vode vsakogar prevzame med vzponom ob slapovih. Več o vodi, o njenem pomenu in uporabi pa izvemo in tudi občutimo v doživljajskem parku »Vodni svet«. Vožnja v hotel in nočitev.

2. dan:Hallstatt - Maltatal - Slovenija

Po zajtrku se zapeljemo na Solnograško v HALLSTATT, znanem po rudnikih soli in arheoloških najdiščih. Najprej sprehod po čudovitem mestecu, ki je zaradi svoje slikovitosti eno najbolj fotografiranih v Avstriji. Prosto za kavico, nato pa se po urejeni pešpoti povzpemo na razgledno ploščad nad mestom, najnovejšo atrakcijo, ki je že uvrščena pod Unescovo zaščito. Možnost vzpona tudi z gondolo. Skywalk je platforma 360m nad jezerom, od koder so ponudi čudoviti razgled na Dachsteinski masiv, mestece, jezero, … stojiš med nebom in zemljo. Po povratku v dolino se odpravimo mimo Bichofshofna proti mestu Gmünd. Tu zavijemo na čudovito gorsko cesto DOLINE REKE MALTE, ki jo zaradi vseh slapov imenujejo tudi dolina »padajočih voda«. Cesta se vije skozi v skalo vklesane predore vse do nadmorske višine 1933m, kjer se zaključi pri znanem JEZU KÖLNBREIN. Le-ta velja za največjega v Avstriji in enega večjih v Evropi. Mogočni objekt, ki služi proizvodnji električne energije, v višino meri 200 metrov, v dolžino 626 metrov, v širino pa 41 metrov. Za njim se razprostira istoimensko jezero, ki je s svojo modrino objeto v kuliso Visokih Tur ter ledenikov. Najlepši razgled se nam ponudi z razgledišča »Skywalk«, ki je 200 metrov nad tlemi pritrjeno na jez. Odpravimo se po peš poteh okoli čudovitega modro zelenega jezera, v katerega se iz vseh strani zlivajo slapovi. Po povratku prosto za kavico na terasi hotela, nato pa se podamo nazaj v dolino in proti domu. V kraje odhoda se vrnemo v poznih večernih urah.

Cena:

od 219 EUR na osebo

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz po programu,
  • cestnine, parkirnine in predornine,
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC),
  • vstopnini za visokogorski cesti v dolino reke Malta in Grossglockner,
  • vstopnina na razgledno ploščad Skywalk in na Krimlskih slapovih,
  • strokovno vodstvo,
  • organizacija in izvedba aktivnega doživetja,
  • nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila:

Doplačila po želji:

  • enoposteljna soba 20 EUR,
  • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
Slike

Proceed Booking