059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Afriška avantura: divi Serengeti in rajski Zanzibar

0
Cena
od3,299€
Cena
od3,299€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

11
11 dni, let
Datumi: 31.1.2024
Tanzanija
Šifra: AŽ1
Program

1. dan:Ljubljana - Dubaj

 Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri in pol pred poletom letala ob predvidoma 12.45 uri. Polet letala na redni liniji Flydubai (FZ1790) ob predvidoma 15.15 uri, vmesni postanek v Dubaju (pristanek letala ob predvidoma 23.05 uri).

2. dan:Dubaj - Zanzibar - Arusha - narodni park Tarangire

Nadaljevanje leta na liniji Flydubai (FZ1259) ob predvidoma 02.30 uri. Pristanek na letališču Zanzibar ob predvidoma 7.05 uri. Po pridobitvi vize in ureditvi ostalih mejnih formalnosti, nadaljevanje leta na liniji Zanzibar – Arusha ob predvidoma 11:00 uri in pristanek v Arushi predvidoma ob 12:15 uri.

Začetek safarija z džipi (v vsakem po 6 oseb) v najlepših  tanzanijskih narodnih parkih. Safari vožnja v parku Tarangire, kjer bo tudi čas za piknik kosilo. Srečanje z divjino, kjer živijo velike črede slonov, žiraf, levov, leopardov, antilop, zeber, eksotičnih ptic in številne druge živali. V parku in ob reki Tarangire rastejo bao babi, afriški kruhovci, ki sodijo med največja drevesa na svetu in so stara tudi več tisoč let. Nočitev v enem od lodgev iz skupine luksuznih namestitev 5* (Country lodge, Marera Valley lodge, Bougainvillea Lodge in podobni). Namestitev v sobe, večerja in nočitev.

3. dan:Narodni park Serengeti

 Po zajtrku odhod proti narodnemu parku Serengeti, ki je eden najbolj veličastnih safari destinacij v Afriki. Neskončna planota, kot je pomen Serengetija v jeziku swahili, so dom številnih divjih živali in pravo razkošje za njihovo opazovanje. Levi, leopardi, gepardi in številne črede divjih kopitarjev, gnujev, zeber, gazel, bivolov, slonov, pa povodni konji, opice, plazilci in številne vrste ptic živijo na območju parka velikosti skoraj 15.000 m². Tukaj živi več kot štiri milijoni divjih živali. Tukaj potekajo tudi velike migracije gnujev, zeber in ostalih živali, ki jim sledijo plenilci, levi, leopardi, hijene Poleg živali navduši tudi slikovita pokrajina. Piknik kosilo v parku in nadaljevanje vožnje z ogledi živali in pokrajine. Zvečer namestitev v kampu s šotori, ki sodijo v kategorijo luksuzne namestitve 5* (Acacia camp, Seronera Wildlife oz. podobni), večerja in nočitev.

4. dan:Narodni park Ngorongoro

 Po zajtrku odhod v krater Ngorongoro, svetovno znano kaldero in eno od sedmih naravnih čudes Afrike. Ngorongoro, naravni živalski vrt, velja za največjo, nedotaknjeno in nezapolnjeno vulkansko kaldero na svetu, je nastal pred skoraj tremi milijoni let, globok je 610 metrov, širok 20 km, dno kraterja je 1800 m nad morsko gladino. Vožnja do dna kraterja, kjer živi okoli 25.000 živali, več kot 120 vrst sesalcev, tudi »velikih pet« – lev, leopard, bivol, nosorog in slon. Živali imajo v kraterju dovolj hrane in vode skozi celo leto. Piknik kosilo ob enem od slanih jezer v kraterju, nadaljevanje safari vožnje. Zvečer namestitev v enem od lodgev iz skupine luksuznih namestitev 5* (Coutry lodge, Marera Valley lodge, Bougainvillea Lodge in podobni), večerja in nočitev.

5. dan:Ngorongoro - Arusha - Zanzibar

 Po zajtrku obisk tipične masajske vasi, spoznavanje življenja Masajev, znamenitega afriškega ljudstva, ki bodo pokazali svoje domove, običaje, kulturo in način življenja. Nadaljevanje poti proti letališču, s postankom za piknik kosilo. Polet letala iz Kilimanjara ob predvidoma 16.50 uri, s pristankom na letališču Zanzibar ob predvidoma 18.10. Prevoz do hotela My Blue 4*, namestitev, večerja in nočitev.

6. do 9. dan:Zanzibar

 Prosto za kopanje, počitek, koriščenje usluge polpenziona v hotelu. Možnost udeležbe na več fakultativnih izletih, kjer se pobližje seznanite z otokom, ki velja za rajskega (Prison Island, Stone Town, izlet po otoku, farma začimb, itd).

10. do 11. dan:Zanzibar - Dubaj - Ljubljana

Zajtrk v hotelu in prost dan vse do transferja iz hotela na letališče. Zvečer odhod na letališče in letalski prevoz na liniji Flydubai (FZ1688) ob predvidoma 22.20 uri po lokalnem času. Vmesni postanek v Dubaju (pristanek letala ob predvidoma 5.00 uri) in nadaljevanje leta na liniji Flydubai (FZ1789) ob predvidoma 10.00 uri. Pristanek letala na letališču v Ljubljani ob predvidoma 14.15 uri.

Cena:

 • 3299 EUR.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz (Flydubai) v ekonomskem razredu na liniji Ljubljana – Dubaj – Zanzibar – Dubaj -Ljubljana (na letu topel obrok),
 • letalski prevoz z lokalnim prevoznikom Zanzibar – Arusha in Kilimanjaro – Zanzibar
  letališke in varnostne pristojbine,
 • asistenco na letališčih,
 • en kos ročne in en kos oddane prtljage,
 • prevozi z džipi 4×4 od letališča v Arushi, vse dni v času safarija in do letališča Kilimanjaro,
 • prevoz z letališča na Zanzibarju do hotela in nazaj,
 • 2 x nočitev s polpenzionom v lodgih 5* luksuzne kategorije (predvidoma Marera Valley Lodge, Coutry Lodge, Bougainvillea Lodge in podobni) v času safarija,
 • 1 x nočitev s polpenzionom v šotoru 5* luksuzne kategorije z lastno kopalnico (predvidoma Acacia Central camp, Seronera Wildlife oz. podobni) v času safarija,
 • 4 x piknik kosilo v času safarija,
 • neomejeno hladna voda v plastenkah v jeepih v času safarija,
 • vstopnine v vse narodne parke,
 • angleško govoreči voznik/vodnik v času safarija,
 • 5 x polpenzion v hotelu MY BLUE 4* na Zanzibarju,
 • organizacijo in izvedbo potovanja,
 • spremljava oziroma vodenje v slovenskem jeziku (celotno potovanje).

Doplačila:

Popusti:

Slike

Proceed Booking