059 072 001 turizem@az-sp.si

Adventni Zagreb

0
Cena
od19€
Cena
od19€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

61
1 dan, avtobus
Datumi: 08.12., 15.12.
Hrvaška
Šifra: AŽ8
Program

1. dan:

Odhod v dopoldanskih urah in vožnja v Zagreb. Zunanja podoba mesta je nastala pod velikim vplivom avstro-ogrske kulture, zato nekateri mesto imenujejo tudi Dunaj v malem. O podobnosti obeh mest se bomo lahko prepričali, ko se bomo sprehodili po mestnem središču.
Mestno jedro predstavlja Gornji grad, iz katerega je nastajalo današnje moderno mesto. Za ta predel velja prepričanje, da je muzej na prostem; skupaj s Kapitolom se uvršča med najlepše ohranjena stara mestna jedra v Evropi. Več sto let stare vijugaste ulice nas vodijo ob prav tako stoletnih častitljivih zgradbah; okolje, ki ustvarja romantično ozračje še posebno v adventnem času. Med ogledom bomo videli Kamnita vrata, Jezuitski trg, cerkev sv. Katarine, ki velja za najlepšo hrvaško baročno zgradbo, Markov trg, kjer stoji cerkev sv. Marka. Na istem trgu sta tudi hrvaški sabor in sedež vlade, nekoliko naprej pa Zvezdarnica in stolp Lotrščak, od koder bomo občudovali pisano praznično panoramo Zagreba.
V Spodnje mesto se bomo lahko odpeljali z vzpenjačo, enim od tradicionalnih mestnih simbolov. V Spodnjem mestu, ki je bolj trgovsko središče, bomo videli tri glavne trge: Trg bana Jelačića, Strossmayerjev trg in Trg kralja Tomislava ter nadvse živahno glavno ulico Ilico. Tu se bo odvijalo glavno adventno dogajanje in se čutilo vznemirjenje prazničnega pričakovanja. Prosto za sprehod po trgih na katerih so v prednovoletnem času posute stojnice, postavljena božična drevesca ter organizirane glasbene prireditve. Odhod proti domu je predviden v večernih urah.

Cena:

  • 19 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 45 oseb),
  • 25 EUR na osebo (pri udeležbi najmanj 45 oseb).

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • zunanje oglede po programu,
  • lokalno vodenje v Zagrebu,
  • vožnjo z vzpenjačo,
  • spremstvo na izletu, organizacijo ter ddv.

Opombe:

  • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
  • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
  • Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila in obutev.