059 072 001 turizem@az-sp.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Advent v Nürnbergu in Strasbourgu

0
Cena
od305€
Cena
od305€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Vaše povpraševanje*
* Prosimo potrdite, da se strinjate s tem, da vas v skladu z našimi Pogoji poslovanja in Varstvom podatkov kontaktiramo glede vašega povpraševanja.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

20
4 dni, avtobus
Datumi: 14.12.
Nemčija, Francija
Šifra: AŽ49
Program

1. dan:Zagreb - München - Pforzheim

Odhod avtobusa iz Zagreba. Vožnja skozi Slovenijo in Avstrijo skozi čudovite gorske pokrajine s krajšimi postanki na poti. Nadaljevanje poti po Nemčiji. Obisk Münchna, glavnega mesta Bavarske. Panoramska vožnja skozi center mesta po Kraljevem trgu, muzejski četrti, univerzitetnem delu mesta do Isarskih vrat. Ogled nadaljujemo s sprehodom do glavnega trga Marienplatz, mestne hiše in katedrale Frauenkirche. Prosti čas za obisk bavarske pivnice, nakupovanje ali nakup spominkov na znameniti božični tržnici. Vožnja se nadaljuje proti deželi Baden-Württemberg. Namestitev v hotelu v Pforzheimu. Nočitev. 

2. dan:Pforzheim in izlet Colmar - Riquewihr - Strasbourg

Zajtrk. Celodnevni izlet v francosko pokrajino Alzacijo (izlet vključen v ceno). Ekskurzija se začne z vožnjo proti Schwarzwaldu – območju Schwarzwalda, ki je znano po znameniti češnjevi torti, ta regija je blizu francoske meje. Prihod v Francijo. Obisk mesta Colmar z znanimi motivi hiš z lesenimi tramovi, zgodovinsko središče je zanimiva kombinacija nemških in francoskih vplivov. V čarobnem okolju tega mesta je božični sejem posebno doživetje! Ogled mesta: glavni trg – tipični ulici Rue des Marchands in Rue Merciere – stara carinarnica – dominikanska cerkev – »male Benetke« obdane s kanali – cerkev sv. Martina. Vožnja skozi regijo tipičnih alzaških tradicionalnih majhnih vasic. Postanek v eni najlepših francoskih vasi Riquewihr z zgodovinskimi ulicami in obzidjem, na tem mestu se obiskovalec skoraj v mislih prenese v čas srednjega veka. Ekskurzijo nadaljujemo z obiskom Strasbourga, mesta z enim najbolj znanih božičnih sejmov v Evropi. Lepo okrašene fasade hiš z lesenimi tramovi – pogosto so okraski v obliki velikih figur na fasadah, čarobno okrožje Mala Francija in znamenita katedrala naredijo zgodovinsko središče Strasbourga še posebej privlačno v tem letnem času. Ogled mesta začnemo s sprehodom do katedrale Notre Dame, ene izmed klasičnih francoskih katedral. Pogled na Guthenberjev trg, trgovsko hišo Kammerzel, cerkev sv. Vključno z mostovi in ​​kanali na reki Ill. Prosti čas v središču mesta. Povratek v hotel v Pforzheimu. Nočitev.

3. dan:Pforzheim in izlet v romantični Heidelberg, Speyer In Karlsruhe

Zajtrk. Celodnevni izlet v zgodovinska nemška mesta, kjer boste poleg zgodovinskih znamenitosti lahko uživali tudi v sprehodu po slikovitih božičnih sejmih (izlet vključen v ceno). Obisk začnemo z ogledom romantičnega Heidelberga, mesta z najstarejšo univerzo v Nemčiji. Razvaline gradu nad Heidelbergom so eden od simbolov nemške romantike. Edinstvena lega mesta ob reki Neckar, romantične uličice, stara univerza in sprehod do božičnega sejma bodo pripomogli k čarobnemu vtisu ogledov tega mesta. Prosti čas za sprehod in osebne programe. Izlet nadaljujemo z ogledom Speyerja, starega cesarskega mesta z znamenito katedralo iz 11. stoletja. Ogled zgodovinskega jedra z mestno hišo, škofovsko palačo, mestnimi vrati in cerkvijo Svetega Duha. Na ekskurziji bomo obiskali tudi Karlsruhe, mesto, zgrajeno po geometrijskem vzorcu urbanizma v 18. stoletju. Grad v središču mesta obkrožajo vrtovi s krožno simetrično tlorisno zasnovo. K posebnemu božičnemu vzdušju mesta prispeva najljubši božični sejem med obema trgoma. Pogled na mestno jedro s piramido in mestno hišo. Prosti čas za nakupe in osebne programe. Povratek v hotel v Pforzheimu. Nočitev.

4. dan:Pforzheim - Nürnberg - Zagreb

Zajtrk. Odhod iz hotela v Pforzheimu. Vožnja skozi Nemčijo proti Nürnbergu, največjemu mestu frankovske Bavarske. Ogled mesta: obzidje – trdnjava Kaiserburg – hiša Albrechta Dürerja – cerkev sv. Seebalda in sv. Lovrenca – bolnišnica sv. Duha – most ob reki Pegnitz – glavni trg z vodnjakom in cerkvijo Frauenkirche – mestna hiša. Obisk najbolj znanega božičnega sejma v Evropi. Vonj po nürnberških medenjakih, znamenitih klobasah in kuhanem vinu ob lepo okrašenih sejemskih stojnicah in božičnih okraskih je ena najbolj znanih podob adventa v Evropi. Prosti čas za kosilo in sprehod. Povratek z vožnjo skozi Nemčijo, Avstrijo in Slovenijo s krajšimi postanki na poti. Prihod v Zagreb v poznih urah.

Cena:

 • 305 EUR.

 

 

Cena vključuje:

 • prevoz z visoko turističnim avtobusom po programu,
 • oglede in izlete po programu,
 • namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi 3 x nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3* v Pforzheimu,
 • turističnega vodnika z licenco – vodenje skozi celotno potovanje.

Cena ne vključuje:

 • vstopnic za muzeje in kulturnozgodovinske spomenike,
 • dodatnih vsebin in izdatkov, ki niso predvideni v programu, izdatkov osebne narave (pijača, dodatni obroki, telefon, vozovnice za javni mestni promet ipd.),
 • turistične takse, ki se plača neposredno na recepciji (točni podatki v zaključnem pismu),
 • izbirnih vsebin.

Doplačila:

 • enoposteljna soba: 95 EUR,
 • zavarovanje odpovedi potovanja: 4,10% od vrednosti aranžmaja.
Slike

Proceed Booking