059 072 001 turizem@az-sp.si

26. pomladansko romanje v Italijo: Sv. Alojzij in mogočni Benediktinski samostani

0
Cena
od279€
Cena
od279€
Ime in priimek*
E-mail naslov*
Telefonska številka*
Datum odhoda*
Podrobnosti (št. odraslih in otrok, starost otrok, ostalo)*
Z oddajo povpraševanja se strinjate s tem, da vas kontaktiramo v zvezi s samim povpraševanjem.
Shrani med priljubljene

Adding item to wishlist requires an account

93
3 dni, avtobus
Datumi: 05.04.2019
Italija
Šifra: AŽ28
Program

1. dan:Castiglione delle Stiviere - San Sigismondo

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Sežane (en avtobus po Vipavski dolini) v Italijo. Nadaljevanje vožnje mimo Padove in Verone v Castiglione delle Stiviere, ki se razprostira na gričku južno od Gardskega jezera. Tu se je v bogati plemiški družini Gonzaga leta 1568 rodil priljubljeni svetnik Alojzij, zavetnik mladine. V katedrali, kjer je bil krščen, bo prva sveta maša našega romanja. Nato se bomo sprehodili do bazilike sv. Alojzija, ki hrani svetnikove relikvije. Castiglione slovi tudi kot kraj ustanovitve Rdečega križa. Nadaljevanje poti proti Cremoni, kjer bomo na obrobju mesta obiskali cerkev sv. Sigismunda, ki je nekoč pripadala samostanu menihov sv. Hieronima, danes pa so tu sestre dominikanke. Notranjost cerkve je čudovito poslikana s freskami cremonske šole in slovi kot biser manierizma v severni Italiji. Še vožnja v deželo z imenom Emilia-Romagna v hotel. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2. dan:Nonantola - Modena

Zajtrk. Vožnja po Padski nižini v Nonantolo, kjer kraljuje opatija sv. Silvestra. V 8. stol. jo je ustanovil benediktinec sv. Anzelm, svak langobardskega kralja Astolfa, in slovi kot najpomembnejše srednjeveško versko središče. Umetnostna, kulturna in zgodovinska dediščina samostana je neprecenljiva. Dan bomo začeli s sveto mašo v samostanski baziliki, eni najlepših romanskih cerkva v Evropi. Pod visoko dvignjenim prezbiterijem je znamenita kripta z več kot 60 stebri, katerih kapiteli so mojstrsko okrašeni, segajo v čas od 8. do 12. stol. Ogledali si bomo tudi muzej s samostanskimi zakladi: dragocene papeške in vladarske listine ter dokumenti, relikvija Kristusovega križa, glasbeni kodeksi, graduali, umetnine … Vožnja v Modeno, škofijsko in univerzitetno mesto s prostranimi trgi. Sprehodili se bomo do mogočne romanske katedrale, posvečene Mariji Vnebovzeti, ki predstavlja srce mesta. Zaradi svoje lepote in arhitekturne harmonije si je prislužila mesto na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Občudovali bomo razgibano pročelje, ekspresivno notranjost ter 88 m visok romanski zvonik iz belega marmorja z imenom Ghirlandina. Tu bomo zapeli litanije Matere Božje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan:San Benedetto Po

Zajtrk. Vožnja v San Benedetto Po. Tu so na otoku med rekama Pad in Lirone leta 1007 zgradili benediktinski samostan Polirone, ki je skozi stoletja odigral pomembno versko, kulturno in politično vlogo v zgodovini italijanskega redovništva. Žal ga je Napoleon leta 1797 ukinil. Monumentalne zgradbe, kot so cerkev, križni hodniki, kapiteljska dvorana, redovne celice, refektorij, kleti … pričajo o izredni pomembnosti samostana. Ogled samostanskega kompleksa, kamor sodi tudi zanimiv muzej o življenju v Padski nižini. Sklepna maša našega romanja bo v prelepi Marijini samostanski baziliki, ki je stvaritev renesančnega umetnika Giulia Romana. Sledi skupno kosilo in veselo druženje. Slovo od lepega mesta in vrnitev proti domu. Vožnja mimo Verone in Benetk v Ljubljano.

Cena:

  • 279 EUR na osebo.

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • 2 polpenziona (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelih s 3 zvezdicami,
  • skupno kosilo s pijačo (kozarec vina ali brezalkoholne pijače) tretji dan,
  • osnovno nezgodno zavarovanje,
  • duhovno vodstvo,
  • naše vodstvo in organizacija.

Cena ne vključuje:

  • Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane in bodo cca. 20,00 EUR za osebo.

Doplačila:

  • enoposteljna soba: 50 EUR,
  • riziko odpovedi.